OUD LEERLINGEN WAALSDORPERWEG, DEN HAAG
KLAS 12, 1959 EN EERDER VERTROKKENEN

 

Nieuwsbrieven

 

Jaarlijkse bijeenkomst 2020

Hallo klasgenoten,

Dat wij anno 2020 in een hele aparte tijd leven is wel duidelijk. Helaas is het dit jaar daardoor onmogelijk geworden om onze jaarlijkse bijeenkomst op de tweede dinsdag van mei bij Pulchri studio te houden. Het lijkt  het eenvoudigste om het tot volgend jaar uit te stellen. Wij zien elkaar volgend jaar weer graag allemaal weer de zelfde dag, tijd en plaats!

Groetjes,
Alfred

Jaarlijkse bijeenkomst 2019

Hallo klasgenoten,

Zoals jullie weten vieren wij elk jaar op dezelfde dag  en op de zelfde plek onze jaarlijkse bijeenkomst Dat is dus elk jaar op de tweede dinsdag in mei bij Pulchri Studio.
Dit jaar is dat 14 mei en dat is al over 4 weken! Hopelijk mogen wij weer veel van jullie dan ontmoeten.

Kees had nog een wens om even allemaal gezamenlijk naar elkaar te luisteren naar wat voor belangrijks het afgelopen jaar is gebeurd en zo de kring rond gaan, kort, één of twee minuten hooguit.
In ons leven kan best een belangrijke verandering zijn gebeurd, of hebben een bepaalde keuze gemaakt.
En, misschien heeft iemand contact gehad met een dan afwezige klasgenoot en kan daarover vertellen.
Dan staan we allemaal even in een kring, als klasgenoten, en zijn op de hoogte van elkaar.

Ik vind dat een goed idee!
Hartelijke groet en tot ziens op 14 mei 
                Pulchri Studio
                Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag
                070 - 346 17 35
                info@pulchri.n

Nieuwsbrief februari 2015

Hallo Oud-klasgenoten!
We hebben een antwoord op onze wens de jaarlijkse bijeenkomst van onze oude klas te houden op een vaste plaats (stad en café/restaurant), vaste stad en vaste dag van de maand.
Wij hebben 12 reacties binnengekregen en allemaal instemmend.
We hebben besloten onze reünie nieuwe stijl 2015 te houden op de:
TWEEDE DINSDAG van de maand MEI
Die dag valt dit jaar op dinsdag de 12e mei. Noteer die datum meteen in je agenda (of smartphone).
Waar:
DEN HAAG
Plaats:
PULCHRI STUDIO
Hoe laat:
11:30 uur
(je kunt natuurlijk eerder komen, Pulchri is open vanaf 11:00h)
Dus heb je zin (en tijd) om te komen, dan ben je van harte welkom; indien niet dan kom je een volgende keer. Vrijblijvendheid, dat is het motto.
Pulchri Studio, aan het Lange Voorhout, is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De HTM heeft zowel een
bus- als een tramhalte in de buurt.  
En die komen beide dan ook nog eens
direct van het NS Station Den Haag
Centraal! Minder dan 10 minuten. Parkeren
ter plaatse is lastig, de dichtstbijzijnde overdekte parkeergarage onder het Plein, dus kom met het OV!

 

Met hartelijke groet, namens Joop en Alfred,
Winston Dirkzwager

Nieuwsbrief 2014

Herinering voor de reünie op 6 JUNI 2014

Hallo lieve / beste oud-klasgenootjes,

Tekstvak:Even een herinnering en wat verdere informatie over de komende reünie. Die gaat gewoon door zoals afgesproken op 6 juni 2014, in het theepaviljoen “De Horsten” dus jullie hoeven niets door te strepen of bij te schrijven in je agenda. Denk er overigens wel aan dat er voor toegang tot het landgoed “De Horsten” €0.50 entree moet worden betaald. Een kaartje is via de hier afgebeelde automaat bij het begin van het weggetje naar het paviljoen te koop..
Met de uitbater van het theepaviljoen hebben we een arrangement gemaakt voor de lunch die van 12.30 tot ± 13.30 uur zal worden gehouden en voor wat verdere consumpties. Bij elkaar komt het neer op een bedrag van €30,— per deelnemer In een volgende brief zullen we aangeven hoe dat het beste betaald kan worden en wanneer het uiterlijk binnen moet zijn.
Het programma ziet er als volgt uit:
11.00 - 12.00 uur aankomst en ontvangst paviljoen
12.30 -13.30 uur lunch
14.00 -16.00 uur wandeling Seringenberg?
16.15 -17.00 uur drankje en afscheid
Het lijkt ons aardig om na de lunch een wandeling te maken naar de bekende Seringenberg en die al dan niet te beklimmen en van het uitzicht te genieten.
Na terugkomst in het paviljoen krijgen we een glaasje (prik)limonade en gaan daarna ons weegs
Heel hartelijke groeten, Erica, Frances, Huib.

Achterzijde van theepaviljoen “De Horsten” gefotografeerd op 21 februari 2014.

Oorspronkelijke uitnodiging voor onze reünie op 6 juni 2014:

Hallo allemaal,

Zoals beloofd sturen wij hierbij onze eerste update van de reünie volgend jaar.
Eerst wat sombere wolken en droevig nieuws: Huib Versluys heeft van Sociëteit De Witte te horen gekregen dat een lunch in het Paviljoen van Wied onbetaalbaar zou worden; er wordt een zaalhuur berekend van zo’n €500,— en een lunch zou per persoon op€35,— komen; bovendien, als klap op de vuurpijl, zouden we geen gebruik mogen maken van het terras!

Jullie begrijpen het: deze locatie gaat het niet worden! Maar niet getreurd, immers, na iedere“down”, komt een “up”! Onze nieuwe locatie is namelijk eigenlijk nog veel leuker, te weten het theepaviljoen De Horsten in Wassenaar. Het was in de 19e eeuw het jachthuis in het landgoed de Horsten, toen eigendom van prins Frederik, jongere broer van Willem II en nu deel van het
koninklijk landgoed de Horsten.
De datum van vrijdag 6 Juni 2014, blijft gehandhaafd. Wij worden in het paviljoen verwacht tussen 11.00 en 12.00 uur. De ‘high-lunch’ die wij daar krijgen, zal voldoende zijn (aldus de eigenaar/kok, Johan van Turnhout) om zelfs een hongerig paard voldaan het pand te laten verlaten! Dit prachtige noenmaal bestaat uit ambachtelijk brood, waarbij vier gerechten worden geserveerd: een kaassoort, gevogelte, vlees en een vissoort. Natuurlijk kan ieder van ons van tevoren aangeven, wat hij of zij beslist niet wil eten. De prijs van deze lunch bedraagt €15,—.Soep, koffie, thee of een andere drank, is niet bij de prijs inbegrepen. Wij gaan met de eigenaar/kok bespreken of wij een all-in prijs kunnen regelen.
Wij zullen jullie t.z.t ook een routebeschrijving toesturen. Iedereen die met de trein komt, halen wij op van het dichtbij gelegen station Voorschoten.
Dit was het voorlopig weer even, commentaar en eventuele suggesties horen wij graag. Iedere reactie is echt welkom!

Heel hartelijke groeten, Erica,  Huib, Frances.

 

Nieuwsbrief 4 februari 2011

Laren (NH)

Hallo allemaal,

Het is 2011, het jaar waarin we opnieuw een reünie zouden houden; dat hadden we onszelf twee jaar geleden immers beloofd. Wel, als organisatie hebben wij zaterdag 27 augustus uitgekozen!
Zet het vast in je agenda, we gaan er weer een onvergetelijke dag van maken!
Het is leuk te constateren dat, sinds de vorige reünie, de onderlinge contacten veel hechter zijn geworden!

Alle details over de aanstaande reünie vinden jullie onderaan deze brief en we hopen dat iedereen zich zo snel mogelijk zal opgeven of hij/zij op deze dag aanwezig zal zijn.
Tussen elf en twaalf uur worden wij verwacht bij “De Oranjerie” van het Kasteel ‘Huis Doorn’, Langbroekerweg 16A, 3941 MT Doorn. Telefoon 0343-412342

      www.deoranjerie.nl

De gelegenheid is bereikbaar per trein en bus; kom je met de auto, let dan op de grote poort. Daar kun je doorheen het park inrijden. Het brede pad maakt een bocht naar links voor het kasteel langs naar de Oranjerie. Er is een parkeerterrein aan de rechterzijde. Per OV kun je vanaf station Utrecht per bus direct naar Doorn rijden; de halte is voor de ingang. Je kunt ook per trein naar station Driebergen reizen. Ook van daaruit is er een busverbinding. Wie dat wil kan worden opgehaald; laat het ons weten. Nog een tip voor de autonavigatie: Kasteel ‘Huis Doorn’ staat bekend onder de H van Huis Doorn!

We worden ontvangen met koffie of thee en wat lekkers erbij, daarna is er een gevarieerd lopend buffet, (vlees, vis en vegetarisch). De welkomstoost is een Kir Royale of een verse Jus d’orange.
De kosten voor het eten en drinken zullen ongeveer € 60,- p.p. bedragen. De prijs is gebaseerd op een opkomst van 30 reünisten. Worden het er minder, dan kan de exploitant die prijs niet meer handhaven. Dus hoe eerder we weten wie er komt, des te beter.

Een deel van de Oranjerie met het ervoor gelegen terras is voor ons gereserveerd.
Wij kunnen een wandeling maken door het park of het kasteel bezichtigen. Wie voor dat laatste kiest: de rondleiding duurt een uur en kost € 9,- p.p.,  als groep betaal je € 7,- p.p., individueel te voldoen. Zie bijgaande beschrijving of de website van Kasteel ‘Huis Doorn’ www.huisdoorn.nl voor details.
Meer over de geschiedenis van Huis Doorn vindt je op: www.nl.wikipedia.org/wiki/Huis_Doorn
Wil je een PDF formaat document van deze uitnodiging downloaden, klik dan op de volgende link: Uitnodiging reŁnie 2011

Met hartelijke groeten en tot ziens op 27 augustus!
Frances, Alfred, Joop en Winston


Nieuwsbrief  nr. 1 d.d. 3 Maart 2010.

Hallo allemaal,

Terugkijkend op de zeer succesvolle reünie d.d. 12 september 2009, waar zeer vruchtbare contacten uit ontstonden, is het tijd om uit te kijken naar onze volgende bijeenkomsten, beginnend met de vaartocht op 8 Juni op de Nieuwkoopse plassen.
De organisatie is in handen van Dain, Marianne en Alfred, we verheugen ons er zeer op!

Vervolgens willen wij jullie enkele vragen voorleggen, die hopelijk snel beantwoord zullen worden:

1.   Wat vinden jullie van het idee, dat ieder van ons een bedrag van € 10,= per jaar bijdraagt, voor een financieel potje ten behoeve van onze klassenbijeenkomsten. Het spreekt vanzelf dat wij de uitgaven, aan het einde van het jaar schriftelijk zullen verantwoorden.

2.   Zijn er mensen die de reünie van volgend jaar willen organiseren? De datum van de vorige reunie bleek een zeer geschikte te zijn. Zullen we voor volgende keer zaterdag 11 September 2011 kiezen?

3.   Wat vinden jullie van het idee om twee of drie keer per jaar een inloopmiddag te houden, ergens in Nederland? Gewoon om elkaar te zien en te spreken. Opkomst is geheel vrijblijvend.

We willen ieder nog eens attenderen op onze website:

http://www.vdln.nl/vrijeschool/reunie.htm

Daar houdt Alfred de gang van zaken netjes bij, zodat we alles goed kunnen volgen.
Mocht je geen prijs stellen op onze nieuwsbrieven, dan kan je dat kenbaar maken door onderaan de openingspagina van de website op de knop “Nieuwsbrief afmelden” te klikken en de mail daarna te versturen. Het is niet nodig om tekst in te typen. Gewoon een mailtje sturen of een telefoontje plegen is natuurlijk ook goed.

Wij wachten jullie reacties af en sturen onze heel hartelijke groeten en tot ziens!
Alfred,Winston, Joop, Frances